Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /data-drive/www/kkcrvenazvezda.rs/html/content_2.php on line 87

Warning: file_get_contents(http://athletewidget.redbull.com/index/get-html-text/id/712): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /data-drive/www/kkcrvenazvezda.rs/html/content_2.php on line 87
 •  
  CZV   CIB
  78 : 68
  Sep 28, Fri 20.00
 •  
  BUD   CZV
  71 : 87
  Oct 7, Sun 19.00
 •  
  CZV   KRK
  80 : 66
  Oct 13, Sat 17.00
 •  
  CZV   IGO
  96 : 75
  Oct 20, Sat 21.00
 •  
  FMP   CZV
  72 : 81
  Oct 27, Sat 18.30
 •  
  CZV   CED
  94 : 79
  Nov 3, Sat 21.00
 •  
  OLI   CZV
  60 : 83
  Nov 10, Sat 17.00
 •  
  CZV   MOR
  104 : 71
  Nov 17, Sat 19.00
 •  
  PAR   CZV
  71 : 77
  Nov 24, Sat 19.00
 •  
  CZV   ZAD
  97 : 70
  Dec 9, Sun 19.00
 •  
  MEG   CZV
  68 : 78
  Dec 15, Sat 19.00
 •  
  CIB   CZV
  54 : 76
  Dec 22, Sat 17.00
 •  
  CZV   BUD
  86 : 72
  Dec 30, Sun 19.00
 •  
  CZV   CSP
  83 : 71
  Jan 2, Wed 20.00
 •  
  KRK   CZV
  66 : 96
  Jan 4, Fri 18.00
 •  
  UNI   CZV
  79 : 74
  Jan 8, Tue 20.45
 •  
  VBC   CZV
  92 : 76
  Jan 16, Wed 20.45
 •  
  CZV   VBC
  81 : 82
  Jan 23, Wed 19.00
 •  
  CSP   CZV
  72 : 71
  Jan 29, Tue 21.00
 •  
  CZV   PET
  89 : 61
  Feb 2, Sat 19.00
 •  
  CZV   UNI
  105 : 89
  Feb 5, Tue 18.45
 •  
  MOR   CZV
  57 : 90
  Feb 9, Sat 19.00
 •  
  CZV   PAR
  70 : 68
  Mar 3, Sun 18.00
 •  
  ZAD   CZV
  69 : 87
  Mar 9, Sat 17.00
 •  
  CZV   MEG
  100 : 76
  Mar 16, Sat 19.00
1Crvena zvezda mts21/1
2Cedevita16/6
3Budućnost VOLI16/6
4Partizan NIS14/8
5Mega Bemax10/12
6FMP10/12
7Cibona9/13
8Mornar 8/14
9Igokea7/15
10Krka NM7/15
11Zadar7/15
12Olimpija Petrol6/16


VESTI

21.07.2017 /

Alimpijević novi trener Crvene zvezde

Talentovani stručnjak Dušan Alimpijević potpisao je trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom mts. Prvi pomoćnik Alimpijeviću biće legendarni Milenko Topić.
KK Crvena zvezda mts promovisala je novog šefa stručnog štaba. Talentovani trener Dušan Alimpijević potpisao je trogodišnji ugovor, a njegov prvi pomoćnik biće legenda srpske košarke Milenko Topić. Deo stručnog štaba će biti i Slobodan Ljubotina, kondicioni trener Aleksandar Jovančević, dok će lekarsko osoblje ostati nepromenjeno.

Alimpijević je karijeru počeo u stručnom štabu Vojvodine gde se prethodno afirmisao i kao igrač, a potom je kao prvi trener Spartaka iz Subotice beležio fantastične rezultate koji su ga i preporučili za klupu FMP-a. Sa mladim timom iz Železnika je prethodne sezone ostvario istorijski plasman u finale Prvenstva Srbije i potpuno opravdao epitet jednog od najtalentovanijih srpskih trenera. 

’’S obzirom na to da je ovo sada zvanična stvar, koristim priliku da se zahvalim ljudima u klubu i predsedniku što su se odlučili na ovaj potez. Pre svega sam počestvovan. Izuzetno sam svestan šta nosi ime Crvena zvezda. Šta nosi ime, tradicija, sistem... Kao i navijači.

Svestan sam šta navijači nose sa sobom i koji su njihovi zahtevi. Sve je prolazno, ali oni ostaju uz klub. Na moje velike zadovoljstvo sa mnom u stručnom štabu biće ljudi koji su bili u FMP-u, Slobodan Ljubotina, kodnicioni trener Aleksandar Jovančević, ali i Milenko Topić koji je prihvatio poziv da nam pomogne svojim ogromnim iskustvom. 

Možda grubo zvuči, ali će stručni štab sa mnom na čelu izginuti za ovo što nam je pruženo. Daćemo sve od sebe da nastavimo niz dobrih rezultata koji su sada već iza nas. Znamo šta su naši ciljevi. Znamo da Zvezda ima imperativ pobede i mi ćemo u tom pravcu i razmišljati.
Trebalo je hrabrosti da se prihvati ova ponuda, ali to se od trenera Zvezde i očekuje da bude hrabar. Postoji jasna vizija ko bi trebalo da dođe iz FMP-a u Zvezdu, ali ne bih licitirao imenima. Velike odluke se ne donose preko noći. Zvezda je isuviše veliki klub, veliki sistem. Svaka odluka se donosi uz duboku analizu. Predsednik Čović i ja smo razgovorali pre određenog vremena o ovome. Da ja sumnjam u bilo šta od toga što donosimo u Zvezdu, stručni štab i ja, ne bih bio danas ovde.

Imamo jasnu sliku igrača koji ostaju. Imamo jasnu sliku igrača iz FMP-a. Pratimo tržište i detaljno ga analiziramo. Ne moram ja vama da govorim previše, već možete i sami da shvatite. Postoji nekoliko pozicija koje su problem. Trudićemo se da to rešimo što pre jer 5. avgusta imamo prve preglede, a 7. avgusta prvi trening. Mi ćemo se truditi da pred početak priprema imamo skoro ceo tim, osim reprezentativaca kao što je na primer Branko Lazić.
Radimo vredno da pronađemo adekvatne domaćih igrača na tržištu, a da nisu deo Zvezde ili FMP-a. Pored velikih zasluga svih u klubu za izvanredne rezultate, smatram da je velika zasluga za njih i to što je kostur tima bio od domaćih igrača. 

Pitali ste me i za stil igre. Neću da se vraćam mnogo u nazad, ali je sigurno da sam uvek i u svakom klubu insistirao na dobroj odbrani. Ona se podrazumeva. Svaki početak je težak. Između ostalog zbog toga ćemo i insistirati da se okupimo što je ranije moguće. Rad i želja za radom ne sme nijednog momenta da se dovede u pitanje. Mi na taj način moramo da nadoknadimo sve nedostatke. 

Ovo je za mene zaista san i ostvarenje želja. U danima za nama smo pričali o tome šta nosi Zvezda. Velika je satisfakcija za mene i moje godine, ali i ogromna obaveza. Ovaj način takmičenja zahteva potpunu posvećenost poslu. Juče smo računali da ćemo sa prijateljskim utakmicama izaći na preko 85 utakmica za sezonu. Samo tu treba sračunati koliko ste odvojeni od porodice. 

Zato sam se trudio da selektiram stručan štab pun dobrih ljudi. Navijači nam postavljaju najveća očekivanja, a mi ćemo se truditi da to ne izneverimo. Nisam došao kao zamena Dejanu Radonjiću. On je zlatnim slovima ispisao ime i prezime u knjige ovog kluba. Ta priča je iza nas i ne osećam pritisak toga. Imam samo pritisak i odgovornost da ne izneverim ljude koji su mi ukazali poverenje’’, rekao je Dušan Alimpijević.


Prvi pomoćnik Dušana Alimpijevića biće Milenko Topić. On je kao igrač sa nacionalnim timom osvojio čak četiri odličja u periodu od 1996. do 1999. godine. Zlata na Evropskom prvenstvu u Španiji 1997. godine i na Svetskom prvenstvu u Grčkoj 1998, dok je na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio srebro, a 1999. u Francuskoj na Evropskom prvenstvu i bronzu.

U bogatoj igračkoj karijeri nastupao je za Slogu iz Banatskog Novog sela, Profi Kolor, Beočin, Budućnost, Montepaski, Hemofarm, Olimpiju Milano i Retimno. Svakako kao jedan od zlatnih perioda bogate karijere izdvaja se period od 1997. do 1999. godine kada je nosio dres Crvene zvezde i u tom periodu osvojio titulu šampiona SR Jugoslavije i igrao finale Kupa Radivoja Koraća koji je tada bio internacionalno takmičenje.

’’Izuzetna mi je čast učinjena ovim pozivom i mogućnost da se vratim u klub za koji sam jako emotivno vezan. Jako sam svestan šta je Crvena zvezda, kakav je to klub, kakav je to brend sa sve navijačima koji je čine toliko velikom. Ma koliko zvučalo da smo mladi i neiskusni, biće nam lakše jer je u Zvezdi uspostavljen jasan sistem. Ispred nas je sezona koja je izuzetno zahtevna, ali smo spremni da se uhvatimo u koštac sa tim. Mladi smo, puni elana. Rezultati koje je Zvezda ostvarila u prethodnih pet godina nas obavezuju, ali i nam i predstavlja dodatni sportski motiv da se dobro spremimo jer će svi želeti da pobede Zvezdu.

Poslednje dve godine sa proveo u Segedinu. Ipak, ja sam ceo život u košarci. Prošao sam sve od domaće lige, Evrolige, reprezentacija, raznih inostranih liga... Možda nemam toliko trenerskog iskustva, ali u košarci ih sigurno imam. Rano je govoriti šta je uspeh u narednoj sezoni. Zajedništvo i dobra atmosfera je put kojim ćemo ići. Svi se pojačavaju, svi žele da skine Zvezdu sa trona. Mislim da mogu da pomognem mladim igračima i trenerima’’, istakao je Topić.

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović je detaljno obrazložio odluku kluba.

’’Odluka predsedništva kluba doneta je posle dužeg vremena i dubokih analiza. Znam da će biti raznih komentara, znam da se u Srbiji mrzi uspeh, znam da će mnogi to smatrati kao aroganciju. Mi smo se opredelili da novi trener Zvezde bude Dušan Alimpijević, njegov prvi pomoćnik Milenko Topić, a u stručnom štabu će biti i Slobodan Ljubotina, kondicioni trener Aleksandar Jovančević. Lekarsko osoblje će ostati isto kao i do sada.

Niti smo bili pritisnuti uza zid. Niti su Dule (Alimpijević), Milenko (Topić) i ostali stručni štab rezultat toga da niko nije hteo u Zvezdu. Toliko njih je htelo da je to neverovatno. Oni su nas birali, a mi smo od njih vršili izbor. Mi postavljamo, mi radimo i mi smo uradili posao. Imamo potpuno poverenje u Duleta, Milenka i to ne samo kada budu pobeđivali. Kao i kada ste pitali Dejana Radonjića – da li ćete podneti ostavku, a on odgovorio  da nije razumeo pitanje. 

Da li je mlad. Ne, trebalo bi da uzmem nekog od 75 godina pa da plaćam osiguranje. Da li je neiskusan? Ko od vas u medijima ima više od 10 godina iskustva? U čemu je problem?
Staćemo isto kao i ranije iza trenera. Kao što ste pisali ’’Čović grudima brani Radonjića’’. Ovde ću braniti i grudima i leđima. Oni su dugo godina u košarci. Kako sam najavio, čini mi se na Pinku, pre 10-ak dana, nastavićemo sa hrabrim rešenjima'', rekao je Nebojša Čović.