Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /data-drive/www/kkcrvenazvezda.rs/html/content_2.php on line 87

Warning: file_get_contents(http://athletewidget.redbull.com/index/get-html-text/id/712): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /data-drive/www/kkcrvenazvezda.rs/html/content_2.php on line 87
 •  
  CZV   CIB
  78 : 68
  Sep 28, Fri 20.00
 •  
  BUD   CZV
  71 : 87
  Oct 7, Sun 19.00
 •  
  CZV   KRK
  80 : 66
  Oct 13, Sat 17.00
 •  
  CZV   IGO
  96 : 75
  Oct 20, Sat 21.00
 •  
  FMP   CZV
  72 : 81
  Oct 27, Sat 18.30
 •  
  CZV   CED
  94 : 79
  Nov 3, Sat 21.00
 •  
  OLI   CZV
  60 : 83
  Nov 10, Sat 17.00
 •  
  CZV   MOR
  104 : 71
  Nov 17, Sat 19.00
 •  
  PAR   CZV
  71 : 77
  Nov 24, Sat 19.00
 •  
  CZV   ZAD
  97 : 70
  Dec 9, Sun 19.00
 •  
  MEG   CZV
  68 : 78
  Dec 15, Sat 19.00
 •  
  CIB   CZV
  54 : 76
  Dec 22, Sat 17.00
 •  
  CZV   BUD
  86 : 72
  Dec 30, Sun 19.00
 •  
  CZV   CSP
  83 : 71
  Jan 2, Wed 20.00
 •  
  KRK   CZV
  66 : 96
  Jan 4, Fri 18.00
 •  
  UNI   CZV
  79 : 74
  Jan 8, Tue 20.45
 •  
  VBC   CZV
  92 : 76
  Jan 16, Wed 20.45
 •  
  CZV   VBC
  81 : 82
  Jan 23, Wed 19.00
 •  
  CSP   CZV
  72 : 71
  Jan 29, Tue 21.00
 •  
  CZV   PET
  89 : 61
  Feb 2, Sat 19.00
 •  
  CZV   UNI
  105 : 89
  Feb 5, Tue 18.45
 •  
  MOR   CZV
  57 : 90
  Feb 9, Sat 19.00
 •  
  CZV   PAR
  70 : 68
  Mar 3, Sun 18.00
 •  
  ZAD   CZV
  69 : 87
  Mar 9, Sat 17.00
 •  
  CZV   MEG
  100 : 76
  Mar 16, Sat 19.00
1Crvena zvezda mts21/1
2Cedevita16/6
3Budućnost VOLI16/6
4Partizan NIS14/8
5Mega Bemax10/12
6FMP10/12
7Cibona9/13
8Mornar 8/14
9Igokea7/15
10Krka NM7/15
11Zadar7/15
12Olimpija Petrol6/16


VESTI

22.04.2015 /

Igore, hvala na svemu!

Igor Rakočević sledeće sezone više neće nositi dres Crvene zvezde, čeka ga mesto sportskog direktora.

Igor Rakočević više neće biti igrač Crvene zvezde Telekom. Crvena zvezda izražava duboku zahvalnost Igoru Rakočeviću za sve što je dao klubu tokom svoje karijere i tokom svih sezona u kojima je nosio crveno-beli dres. Povodom toga, doneta je odluka da se Rakočevićev dres sa brojem 8 ponovo povuče iz upotrebe.

Legendarni igrač crveno-belih je u dogovoru sa klubom doneo odluku o prekidu saradnje. Ipak, Rakočević ne napušta svoj klub, s obzirom da ga čeka mesto sportskog direktora. Tim povodom sazvana je konferencija za štampu, na kojoj se Igor Rakočević u emotivnom izlaganju poslednji put obratio javnosti kao igrač Crvene zvezde:

- Ja sam imao želju da igram i sledeće sezone, ali napravljen je razgovor i ljudi iz kluba su imali inicijativu i predlog da odmah postanem sportski direktor kluba što je bilo u planu na kraju sledeće sezone. Razlog je po meni opravdan - podmlađivanje tima. Imam više godina, imao sam tešku povredu, pukao mi je mišić i trebao sam 40 dana da pauziram a vratio sam se na teren posle samo 10. Zaista naporna sezona. Nije bilo lako. Rekao sam da je meni Crvena zvezda nešto najbitnije što se tiče velikog dela mog života. Spreman sam da podnesem žrtvu za klub. Razumem ideju da pomognem na drugi način, bitno je da se zna da je sve dogovoreno i da nema loših emocija i nesporazuma. Dobro je podmladiti tim, dati šansu novima – započeo je izlaganje Igor Rakočević, pre nego što je dodao:

- Vuk Radivojević i ja idemo. On je takođe legenda kluba, ima velike zasluge za rezultate Zvezde. Prošla sezona je bila ubedljivo najuspešnija u prošlih 13-14 sezona. Nekoliko malih koraka nam je falilo da bude jedna od najboljih u istoriji. Mora da se ide korak po korak, Zvezda je na dobrom putu. Prvi cilj u narednoj sezoni mora da bude novi plasman u Evroligu i da se osvoji bar jedan trofej. Bio je rizik i trebala je hrabrost vratiti se u Srbiju. Novak Đoković, koji je naš najbolji sportista svih vremena, zna da izgubi pa ga oštro kritikuju. Posebno je teško igrati za Crvenu zvezdu jer su očekivanja astronomska. Crvena zvezda je bila par koraka iza onog što treba da bude. Nisam se pokajao što sam došao. Obećao sam da ću dati sve od sebe da vratimo Zvezdu na pravi put. Izuzetno profesionalno i pošteno sam odradio sezonu, nisam se štedeo. Odricao sam se raznih stvari za dobrobit Zvezde. Nije bilo lako da igram na ovom niovu u 35. godini – kostatovao je sada već bivši kapiten Crvene zvezde, koji je mišljenja da su crveno-beli konačno vratili stari sjaj:

- Imao sam neverovatnu čast da treći put budem kapiten ovog kluba. Već na početku sam imao ideju i želju da konektujem klub sa publikom i uspeli smo u tome. Verujem da je publika uživala u uspesima i pobedama, publika treba da bude deo tima. Ovom prilikom se ekstremno zahvaljujem kako Delijama, tako i ostaloj publici na bezrezervnoj podršci tokom cele moje karijere. Predivne momente sam doživeo sa Zvezdom ove sezone – skandiranja mog imena, podizanje trofeja.Želim da se zahvalim klubu. Zvezda me je iznedrila, sa 11 godina sam u njoj počeo da treniram. Velika mi je čast što je povučen moj dres iz upotrebe. Čovek se naježi kada to čuje, jako lep gest koji će mi ostati za ceo život – izjavio je Rakočević, koji je zatim pričao o nastavku svoje karijere:

- Sve ovo se brzo desilo, odmoriću mesec dana bez ikakvog pritiska i onda doneti odluku. Volim košarku, volim da igram, dobro se fizički osećam, tako da bi meni možda i odgovaralo da u laganijem ritmu odigram još jednu sezonu. Ali, možda ću i prekinuti sada. Videćemo šta će se desiti. Volim Crvenu zvezdu, publiku i od momenta kad postanem sportski direktor daću sve od sebe za klub, samo na drugi način. Zahvaljujem se i mojim menadžerima što su me usmeravali na pravi put tokom cele karijere – zaključio je emotivno izlaganje Rakočević.

Oproštajnoj konferenciji za štampu Igora Rakočevića, prisustvao je i predsednik kluba, Nebojša Čović:

- Današnja konferencija za medije posvećena je našem sporazumnom dogovoru sa Igorom Rakočevićem. Igor je prošle godine pokazao veliku hrabrost, poverenje i odricanje time što se vratio u Crvenu zvezdu. Hrabrost jer nije baš lako prihvatiti da se dođe u Zvezdu koja je bila u velikim problemima, i još u izazovnoj sezoni. Poverenje jer je Zvezda u jednom periodu izgubila poverenje bivših igrača. Odricanje jer je mogao da uzme ugovor koji bi bio dva ili tri puta „jači“ od onog koji ima sa Crvenom zvezdom. Naš dogovor je bio da prošlu sezonu krunišemo tim centralnim ciljem - ulaskom u Evroligu. Mi smo to uspeli zahvaljujući Igoru. Naravno i ostali su mnogo doprineli, timski sport se igra timski, ali uvek postoji motor. Taj motor je bio naš kapiten, Igor Rakočević. Mi smo zajedno napravili, zahvaljujući njemu, najbolju sezonu Crvene zvezde u poslednjih 15 godina. To nam postavlja obaveze i za narednu sezonu i to sve armija navijača očekuje – izjavio je Čović, a potom nastavio sa komentarima o bivšem kapitenu:

- Igora dosta dugo znam i pratim ga. Zaslužan reprezentativac zemlje. Nisu se svi košarkaški faktori poneli prema njemu kako su trebali, ali Bože moj, to je Srbija. Igora u karijeri ništa nije štedelo, bio je saplitan i spotican iz raznih razloga. Ta karijera se privodi kraju. Napunio je 35 godina i naša procena u klubu je da napravimo korekcije. To je bila procena stručnog dela kluba, ali naravno kada oni nešto procene uprava može to da usvoji ili ne. Ovo je zajednička odluka da podmladimo tim i napravimo korekcije, da sa Igorom napravimo sporazum da on sledeće sezone ne igra za nas, ali istovremeno da ispoštujemo ugovor koji kaže da on postane sportski direktor. Da li će se to desiti odmah u ovoj sezoni, ili će dati oduške sebi i odigrati još jednu sezonu to je na njemu. On će biti uz nas i sa nama u okviru sistema Crvene zvezde. Da li će odigrati još jednu sezonu za drugi klub ili ne - Igor će sam odlučiti. On je želeo još da igra, ali je podržao našu odluku – konstatovao je predsednik Zvezde, a potom izjavio da je prethodna sezona bila izuzetno teška:

- Igrači i treneri su pod najvećim pritiskom. Oni su pod velikim  opterećenjima i faktorima saplitanja. Nije lako oporaviti Zvezdu koju su mnogi u mislima sahranili. Uspeli smo da dođemo do rezultata i da izdržimo. Igor je profilisan igrač, u košarci je od jedanaeste godine, naučen da bude disciplinovan, da uvek daje maksimum. To davanje maksimuma je jako dobro, ali kada se uđe u kasnije košarkaške godine to je već postao automatizam. Nekad je trebao da se štedi. Tako je došlo i do povrede koja je Rakočevića izbacila iz koloseka. Znam kako mu je bilo, Igor živi za košarku, živi sa timom. Nisu njemu košarka samo svlačionica i teren. Njemu je košarka čitav život, naravno uz njegovu porodicu koja to sve prati – poručio je Čović.

- Napravili smo takav dogovor da su svi njegovi dalji planovi vezani za Crvenu zvezdu. Dres sa brojem 8 se povlači iz upotrebe. Zajedno ćemo se dogovoriti oko tajminga spektakularne oproštajne utakmice i ceremonije kada bude došlo vreme za to. Igor je postizao fanstastične individualne rezultate prošle sezone. Zahvalan sam mu na svemu kroz šta smo prošli – zaključio je predsednik crveno-belih i dodao:

- Mi ne želimo nikakve repove niti intrige. Ima puno zaludničara koji će da ispredaju neke priče. Ovo je zvaničan stav kluba. Biće onih što će misliti suprotno, ali kad oni budu upravljali klubom oni će donostii odluke. Još jednom se zahvaljujem Igoru i očekujem da u drugom delu svog košarkaškog života bude bar isto onoliko uspešan kao što je bio kao igrač – izjavio je Nebojša Čović, koji se potom osvrnuo i na status Vuka Radivojevića, kao i na dolazak novih pojačanja:

- Napravićemo i sa Vukom Radivojevićem dostojnu oproštajnu konferenciju za štampu kad se vrati sa odmora. Kad smo dovodili Igora mnogi su mu govorili da ne dolazi. Vreme je pokazalo da smo bili u pravu i napravili dobar rezultat. Kada budu dovedena nova pojačanja, imaćete informacije. Mi nismo klub koji prvo licitira sa imenama igrača medijima, kad završimo posao objavićemo.