Pobeda na startu Superlige protiv Zlatibora

Košarkaši Crvene zvezde samo dva dana nakon ogromnog uspeha i osvajanja ABA lige započeli su nastup i u četvrtom takmičenju ove sezone.

U četvrtfinalu plej-ofa Superlige, Crvena zvezda je  pobedila Zlatibor 74:56 (29:12, 14:16, 19:14, 12:14) i već u utorak od 18 igraće u Čajetini za prolaz u polufinale.

Aleksa Radanov bio je najbolji strelac ekipe sa 12 poena, 4 skoka i tri asistencije.

Za crveno-bele je posle mesec zaigrao krilni centar Marko Jagodić Kuridža i posle oporavka od povrede ubacio pet poena uz pet skokova za 20 minuta u igri.

Crveno-beli su na startu poveli 17:3, i već tada je bilo jasno da će doći do rutinske pobede u kojoj je trener crveno-belih Dejan Radonjić odmarao Korija Voldena i Džordana Lojda, takođe i ravnomerno raspoređivao minutažu ekipi koja je imala veliku potrošnju u završnici ABA lige.

U ekipi Zlatibora najefikasniji su bili  Nemanja Protić  sa 11 i  Dušan Kutlešić sa 10 poena.

Dva tima odmah posle tuširanja i večere putuju odmah na Zlatibor, gde će u Čajetini u utorak od 18 sati igrati novi meč. Pobednika ove serije u polufinalu očekuje ekipa Borca.

Crvena zvezda : Hol 3, Radanov 12, Dobrić 10, Kuridža 5, Noko 8 (6 sk), Uskoković 8, Davidovac 8 (8 sk), Lazić 5, Rit 7, Simonović 4, Kuzmić 4.