Poverenje u mladi tim

Photo

U sredu, 06.10.2010 godine na Malom Kalemegdanu, održana je promocija Košarkaškog kluba Crvena zvezda za sezonu 2010/2011.

Generalni menadžer Mirko Pavlović izneo je očekivanja za predstojeću sezonu: "Vreme je da Zvezda počne da igra dobru košarku, a jedini put do tog cilja je temeljan rad. Svesni smo da će u predstojećoj sezoni biti iskušenja i poraza, svesni smo i da navijači žele pobede, ali od njih tražimo strpljenje. Želimo da se naši momci maksimalno angažovano odnose prema obavezama, da se bore na terenu, a mogu da kažem da su izuzetno dobro radili na pripremama. Sada je potrebno da taj rad prenesu na parket "Pionira". Verujemo u ovaj tim, uradili smo dobar skauting svih igrača koji su dovedeni. Realno, Jadranska liga će ove sezone biti među najjačima u Evropi. U njoj su tri evroligaša i tri kluba koja su igrala kvalifikacije za Evroligu. Takođe, izuzetno je jaka konkurencija u sredini tabele, mislim na klubove poput Zadra, Zagreba,Cedevite, Igokee. Cilj nam je da izborimo opstanak u NLB ligi, a našu šansu tražićemo u "Pioniru". Počela je prodaja sezonskih karata, nadam se maksimalnoj podršci navijača. Žeimo da sačuvamo okosnicu tima za sledeću sezonu".

Prisutnima se obratio i glavni trener Mihailo Uvalin: "Od medija i navijača očekujemo podršku i strpljenje. Imamo težak raspored na startu, sa dva gostovanja. Prvo idemo češkom Nimburku koji je selektirao tim za evroligaške kvalifikacije, potom putujemo u Podgoricu, a znate da je Budućnost pobeđivala Zvezdu i u godinama kada je ona bila daleko jača".

Treneru Uvalinu će pomoćnici biti nekadašnji igrač crveno- belih Velibor Radović i Srđan Flajs. O kondiciji igrača će se brinuti iskusni stručnjak Petronije Zimonjić.

Spisak igrača za sezonu 2010/2011: 4 Aleksandar Cvetković 5 Luka Drča 6 Džamar Jang 9 Uroš Mirković 10 Nemanja Arnautović 11 Lazar Radosavljević 12 Darko Balaban 13 Stevan Jelovac 14 Dušan Katnić 16 Nemanja Nedović 18 Strahinja Milošević 19 Uroš Nikolić 20 Ivan Marinković 33 Boris Bakić.

Treba pomenuti da je u timu i Strahinja Dragićević koji se uspešno oporavlja od povrede. Crvena zvezda prvu utakmicu igra u subotu 09.10.2010 godine, protiv češke ekipe Nymburk.